top of page
  • Writer's pictureNiilas

Kaupan uudet työehdot

Päivitetty: 21. lokak. 2020

PAM ja Kaupan Liitto solmivat uuden sopimuksen, jolla mennään 31.1.2022 saakka.


Kiky-tunnit poistettiin. Vuosivapaajärjestelmässä tämä tehtiin muokkaamalla vuosivapaan ansaintaportaita ja vuosivapaiden määrää. Kun muutokset tulevat voimaan 1.1.2021, vuosivapaiden enimmäismäärä nousee nykyisestä seitsemästä yhdeksään vuodessa ja uusi kertymätaulukko näyttää tältä.

Vuosivapaakertymä 1.1.2021 alkaen

Vuosivapaajärjestelmä on ollut suosittu ja pidetty ratkaisu sekä työnantaja- että työntekijäpuolella. Saldojen ylläpitoon on näkynyt erilaisia ratkaisuja, osa hyviä, osa ei. Läpinäkyvyys on tässäkin valttia ja työntekijät kannattaa pitää ajantasalla.


Toinen mielenkiintoinen uudistus oli Joustava kokoaikatyö. Tällä tarkoitetaan menettelyä, jossa alle 37,5 tunnin sopimuksella työskentelevälle työntekijälle maksetaan täyttä kuukausipalkkaa. Tällöin työntekijälle annetaan ns. listatunteja vähintään 22,5 (tapauskohtaisesti voidaan sopia poikkeuksista tähän vähimmäismäärään).

Työvuorolistaa täydennetään Joustotunneilla, joista tulee ilmoittaa viimeistään 24 tuntia ennen vuoron alkamista. Työntekijä kertoo työnantajalle ajankohdat jolloin hän on halukas tekemään joustotunteja ja työnantajan tulee pyrkiä antamaan joustotunteja ensisijaisesti näinä ajankohtina. Työnantaja ja työntekijä sopivat ne kanavat joilla Joustotunneista ja halukkuudesta niihin kommunikoidaan.Työnantajan puolella on hyvä muistaa, että tarjomatta jääneitä tunteja ei voida vähentää palkasta, eli työtuntien tarjoaminen ja tuntien seuraaminen pitää tehdä helpoksi. Helpoin ratkaisu tähän on Työvuoropörssi, sekä tilanteen automaattinen seuraaminen ja varoitukset sähköpostina tai tekstarina.


Kaikkeen löytyy jo ratkaisuja ja voit olla varmaa, että sitä mukaa kun työehdot muuttuvat joustavammaksi,

uudenaikaset työvuorosuunnitteluratkaisut kyllä tukevat näitä muutoksia.


tamigo on käytössä yli 20:ssä

maassa ja yli 20:llä kielellä. Lisäksi tuemme paikallisia työehtoja kaikissa maissa joissa operoimme. Alunperin monikansalliseksi pilvipalveluksi luotuna, tamigon ratkaisu joustaa ja muuttuu asiakkaan ja paikallisen lainsäädännön mukana.


Kysy lisää ratkaisustamme, Kaupan työehtosopimuksen muutoksista tai niiden noudattamisesta. Voit myös rekisteröityä ilmaiselle koejaksolle täältä.

198 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page