top of page

Digitaalinen Missio

Minulta kysyttiin taas hiljattain mitä Fibit Oy tekee.

On helppo vastata kertomalla brändeistä joita edustamme, tai teknologiasta jota toimitamme, mutta se ei oikeastaan vastaa kysymykseen.

Meillä itsellämme on kuitenkin selkeä visio siitä mitä Fibit Oy tekee, ja se ei varsinaisesti liity päämiehiin, merkkeihin tai malleihin, vaan on kiteytynyt asiakkaiden kanssa toimiessa.


Meidän missiomme on tuoda digitalisaation hyödyt ja parhaat puolet kaikkiin yrityksiin joiden kanssa toimimme.


Riippuu usein asiakkaan lähtötasosta ja tarpeesta, mitä tämä milloinkin tarkoittaa. Toisinaan asiakas on jo omaksunut digitaalisen tavan tuottaa tietoa tai palvelua liiketoiminnalleen, mutta haluaa tarkistaa onko ratkaisu edelleen ajan tasalla tai voisiko siihen lisätä jotain liiketoimitaa hyödyttäviä ominaisuuksia. Toisinaan taas asiakkaalla on paperia ja kynää hyödyntävä prosessi, joka ei skaalaudu enää yrityksen kasvettua tai lainsäädännön, yhteiskunnan tai markkinoiden muuttuneiden vaatimusten myötä.

Tai sitten liikutaan digitalisaation esiasteilla, kuten eräs hiljattain vastaantullut tapaus, jossa asiakkaan 25 vuotta moitteetta toiminut ratkaisu koostui Windows 3.11 koneesta sekä siihen liitetystä modeemista. Ratkaisu oli epäilemättä oman aikansa parhaita ja varmasti hintansa haukkunut, mutta nyt oli tullut aika katsoa mitä tilalle saisi. Ja hyvä niin.


Photo by timothy muza on Unsplash
Photo by timothy muza on Unsplash

Palatakseni kuitenkin tuohon missioon, parhaiten tämän työn ilot ja hyödyt kiteytyvät ruohonjuuritasolla. Se, että voimme säästää asiakkaamme aikaa automatisoimalla prosesseja ja tuottaa liiketoiminnalle lisäarvoa analytiikan avaamilla uusilla näkymillä, on mielestäni hienoa ja ehdottomasti myös mainitsemisen arvoista.


Parhaimmalta kuitenkin tuntuu kun myymäläpäällikkö kertoo iloisena ja ylpeänä kuinka hänen toimipisteensä henkilökunta on omaksunut uuden tavan toimia ja asiat sujuvat joustavammin, nopeammin ja läpinäkyvämmin kuin ennen.

Muutoksen johtaminen asiakasyrityksessä on kriittinen elementti kun jalkautetaan uusia palveluita. Tässä digitalisaation aallossa on tärkeää pitää analogiseen tottuneita kädestä ja kulkea yhdessä, vain sillä tavoin saavutetaan kaikki digitalisaation tarjoamat hyödyt.

30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page